MOGUNTIA komanda
darbuojasi jau daugiau negu 100 metų!

MOGUNTIA — viena seniausių ir didžiausių prieskonių gamintojų Europoje. Šis pavadinimas turi istorinę reikšmę. Moguntlacum — taip vadinosi romėnų stovykla prie Mainz upės žiočių Vokietijoje, kuri pradėjo prieskonių prekybą su vietiniais gyventojais.

Firmos istorija yra pilna įvairių atradimų, sumanymų bei naujovių, kurios padarė didelę įtaką rinkos plėtrai. Prieskonių firmos MOGUNTIA įkūrėjas buvo mėsininkas Friedrich Buchholz, kuris turėjo stulbinančiai paprastų, bet genialių sumanymų dešroms skirtų prieskonių mišinių receptų kūrime. Jau 1903 m. buvo daug originalių idėjų, todėl buvo sukurta nauja pramonės šaka.

moguntia_sekmes_istorija

1895 m. p. Friedrich Buchholz iškelia naują idėją – dešroms skirtus prieskonių mišinius panaudoti receptuose ir standartizuoti gamyboje. Ši paprasta idėja sukėlė revoliuciją dešrų gamybos pramonėje.
1903 m. p. Friedrich Buchholz įkuria prieskonių gamybos bendrovę Maince.
1948 m. Užpatentuojamas fosfato panaudojimas mėsos pramonėje. Taip atsirado kuteravimo preparatas PERFEKTIN®.
1948 m. Atrasta askorbo rūgšties spalvos stabilizavimo funkcija dešrų gamyboje. FARBFEST® tampa nepakeičiamu spalvos stabilizatoriumi mėsos gaminiuose.
1954 m. Užpatentuojama FRIOSAFE® – pirmoji pasaulyje prieskonių šalto malimo technologija.
1963 m. BESSAVIT® preparatai sukuria revoliuciją vytintų dešrų gamyboje.
1971 m. Sukuriamas kepeninių dešrų emulsiklis OPTIMIX®.
1973 m. Sukuriamas MEISTERMIX® – kombinuotas, miltelinis kuteravimo preparatas, kuris dėl savo daugiafunkciškumo akimirksniu užkariavo rinką.
1974 m. Rinkoje pristatomas WURSTQUICK® – skystas, kompleksinis kuteravimo preparatas, ženkliai pagreitinantis šį procesą.
1976 m. PÖKELFIT® – nauja kumpių injekavimui skirtų preparatų karta, palengvinanti sūdytų, stambiagabalinių gaminių gamybą.
1977 m. Sukuriama greita vytintų dešrų brandinimo sistema FIXREIF®, atvėrusi naujas galimybes šio tipo dešrų gamyboje.
1982 m. Sukuriama ZWIEBLING® – originalūs prieskoniai su žolelėmis kepeninei dešrai su svogūnais, kurie iš karto sulaukia pripažinimo visame pasaulyje.
1983 m. Sukuriama SULZLING® – želatininis preparatas slėgtainiui ir užpiltiniams, kuris sulaukia ZWIEBLING® sėkmės.
1984 m. OPTIPRALL® – universalus dešrų emulsiklis, pagerinantis dešrų konsistenciją, apsaugantis nuo riebalų „paleidimo”; MARINETTE® – kulinariniame segmente įsitvirtina marinatai.
1985 m . GRILLETTE® – dekoruojantis aliejus su prieskoniais.
1986 m. INTRAX® – skystas prieskonių mišinys gabalinės mėsos injekavimui (pagardinimui iš vidaus).
1988 m. „Moguntia” kompanija pradeda gaminti pirmuosius sterilizuotus prieskonių mišinius dešroms.
1989 m. Sukuriamas GLUTESSA® – pirmasis skystas skonio stipriklis.
1991 m. Sukuriamas BINDUS® – pirmasis patentuotas mėsos produktų gamybai skirtas kuteravimo preparatas be fosfatų ir citratų.
1993 m. Naujovė rinkoje – KNOBLING® – prieskonių mišinys česnakinei dešrai.
1995 m. Sukuriamas FILLFIT® – nepakeičiamas preparatas kumpių gamyboje, nenaudojant fosfatų.
1996 m. Sukurtos AROMETTE® prieskoninės pastos-kremai – nauja tendencija rinkoje.
1998 m. GARTNERWURST® – augaliniu pagrindu sukurtos pastos-padažai, pristatomos kaip pasaulinės naujovės, garantuojančios išskirtinumą prekyboje ir didelę pridėtinę vertę bei atveriančios naujas rinkas.
1999 m. Naujos REDSTART® startinės kultūros garantuoja idealų brandinimo procesą tepamoms, „mini” tipo vytintoms, fermentinėms dešroms.
2000 m. Sukuriama mėsininkus ir vartotojus sužavėjusi produktų grupė DINNER FOR TWO® („pietūs dviem”) – produktai, skirti greitam patiekalų paruošimui, jie itin praktiški mažoms šeimoms, pietaujančioms skirtingu laiku.
2001 m. Naudojant naują GRIDMASTER® technologiją, gaminiai džiovinami, rūkomi ir verdami vieno ciklo metu.
2001 m. Austrijoje atidarytas moderniausias Europoje „MOGUNTIA” prieskonių gamybos fabrikas – “НAYA Lebensmittelerzeuqunqs GmbH”.
2002 m. Rinkoje pristatomi nauji padažai garnyrui GRATINETTE® .
2003 m. Sukurti nauji paruošti marinatai MARINETTE®, skirti ant grotelių kepamiems kepsniams ir didkepsniams. „Moguntia” kompanijai pavyko sujungti tradicinį marinatą su šviežumo ir spalvos stabilizatoriais. Užtepėlė CREAMLING® – paprastai paruošiama ir lengvai varijuojama skoniais. DIÄTAL® (tepama kepeninė dešra) – suteikia mėsininkui galimybę, pagaminti nekaloringą kepeninę dešrą.
2004 m. Preparatas AROSTAR® booster be glutamato – pažangesnis ir itin efektyvus skonio stipriklis be glutamato.
2005 m. BESSAVIT® CT® Parmanello mediterrane Salami – su charakteringu Viduržemio jūros regiono skoniu, prieinamas visiems mėsininkams.
2006 m. FARBFEST® liquid Rubin – pirmasis skystas ir itin veiksmingas preparatas spalvos stabilizavimui.
2007 m. ZärterLING® CL fruity – pirmasis daugiafunkcinis preparatas mėsai, vaisių ekstraktų pagrindu.
2007 m. MEISTER produktų grupė, skirta galutiniam vartotojui be skonio stipriklių, dažiklių ir konservantų.
2010 m. OPTIPRALL® CL PUR – virtos dešros optimizavimo priedas.
2010 m. PERLET® Elidex® – pirmasis granuliuotas priedas kepeninėms dešroms, turintis visus reikiamus komponentus (prieskonius, emulgaturių, spalvos stabilizatorių, medžiagą panaikinančią kartumą).
2011 m. AROSTAR® extra clean – pirmasis skonį praturtinantis prieskoninių žolelių mišinys, be mielų, kitokių prieskonių bei skonį gerinančių priedų.
2011 m. PERLET® OPTIMIX® – granuliuotas kepeninių dešrų optimizatorius be E priedų.
2011 m. Startinės kultūros PROTECT® – sukėlusios perversmą šaltai rūkytų dešrų gamyboje, su unikaliu salmonelių ir kitų žarnyno baterijų slopinimu.

Moguntia sėkmingai gyvuoja ir toliau…